KlickAndRide®️

KlickAndRides®️ broddsystem har många fördelar och genomtänkta detaljer. Grundidén bygger på det enkla sättet att brodda på och av. Med hjälp av en hylsa som hovslagaren sätter i broddhålet så kan du bara klicka i dessa broddar på ett enkelt sätt antingen med verktyget som medföljer eller med din egen hand (det är bara KlickAndRide®️ broddar som går att klicka i dessa hylsor). Nu kan du plötsligt bordda alla fyra hovar på bara någon minut. För att sedan ta ut broddarna använder du samma verktyg som du kan sätta i dem med och ”klickar” bara ut dem. Detta kan göras på 60 sekunder! Hålen är lätta att rengöra eftersom det inte är några spår i dem som sten och smuts kilar sig fast i.

Utöver det så slipper din häst vridmomentet vid broddningen vilket i förlängningen sparar på hästens hovar och leder. En annan del med brodden som tillverkaren har tänkt till på är det faktum att broddarna går att snurra i skon. De sitter självklart fast så de inte åker ut med den snurrar. Detta är för att underlätta belastningen för hästarnas ben i landningen vid hinder eller i skarpa svängar. Med vanliga broddar blir det stumt och påfrestande för hästarnas ben när det blir tvärstopp i den höga farten. KlickAndRide®️ broddar med sitt snurrande ger hästarna ett lätt glidmoment i till exempel landningen vilket är snällare mot deras leder och senor.

Alla hylsor återanvänder du vid nästa skoning, din hovslagare behöver bara slå ut dem ur den gamla skon och slå i dem i den nya. Broddarna är också gjorda av tyskt högkvalitativt rostfritt stål så de håller länge.

Vi hittade KlickAndRide®️...

… I Slovenien sommaren 2017. Nathalies halvsyster bor där tillsammans med sin man, Miha Tavcar, som 2017 blev världsmästare i maratonkörning. Han använder själv KlickAndRide®️ och hans 8-åriga son broddar av de stora hingstar på bara någon minut. Vi blev minst sagt förtjusta i produktens geniala enkelhet och finess. Miha själv uttrycker att han aldrig kommer återgå till “vanliga broddar” igen efter sin erfarenhet med KlickAndRide®️. Efter denna upptäckten beställde vi hem ett eget set KlickAndRide®️ och efter att ha provat det själva och insett hur bra det är så var vi överens om att detta är en given produkt i vårt sortiment. På den vägen har Little Equestrian HB blivit Sveriges återförsäljare av KlickAndRide®️.

"Jag kommer aldrig återgå till vanliga broddar igen efter att ha provat KlickAndRide"
Miha Tavcar
VM-vinnare i maratonkörning 2017

Instruktioner för hovslagare:

Då skon behöver förarbetas av en hovslagare för att du ska kunna använda KlickAndRide®️ finns enkla instruktioner i punktform med kompletterande videoklipp här!

1. Borra ett 13mm hål. Det bästa är att använda en pelarborr för att vara säker på att få 90 graders vinkel. (OBS! Allt arbete skall göras från hovsidan av skon!)

2. Sätt broddhylsan på broddtappen med avsmalningen pekande ner mot skons nedre del. Man ser att man har satt den på rätt håll om det inte blir någon skarv mellan hylsa och tapp.

3. Med hjälp av hammare och tapp, slå i hylsan i skon så att den är parallell med undersidan.

4. Ta en spetsig körnare och placera den på hovsidan av skon ca 4mm från hylsan. Vinkla den lite mot hylsan och slå till ett par gånger så att järnet från skon låser hylsan på plats. Gör samma sak på motsatta sidan av hylsan.

5. När hylsan är korrekt isatt skall broddhylstappen kunna avlägsnas med lätthet.

6. Sedan är det bara att sätta i brodden.

7. Klickat och klart!

Det finns 14 olika typer av broddar som är för olika underlag och i olika längd. Det finns broddar i olika längd för gräs, allround, is & snö, terräng och lera.
Om du inte fullt litar på min åsikt angående KlickAndRides funktion så lita på juryn som gav uppfinningen Beta International 2016 Innovation Award!

Stäng meny
×