OM LITTLE EQUESTRIAN

Little Equestrian startade med en väldigt liten häst som hade det största hjärtat. Under åren har företaget växt till något jag är väldigt stolt över och jobbar stenhårt för att hela tiden utveckla. Utöver delen där jag utbildar och tävlar hästar säljer jag även noggrant utvalda produkter av högsta kvalitet. Jag håller i mycket uppskattade föreläsningar som jag har förberedda men som även kan anpassas efter förfrågan. 

Mitt namn är Nathalie Bozic, född 1998 i Lerum. Jag har erfarenhet av att rida och utbilda hästar från 4 år- uppåt och rutin upp till 145cm klasser. Jag har under 2018 till 2020 studerat till Account Manager digital solutions B2B på IHM business school i Malmö. I denna utbildning ingår kunskap så som: projektledning, key account management, business management och mycket mer. Jag är idag stationerad i Skåne på familjen Perssons gård och tränar för Anna Persson.  

Jag har ridit sen jag var två år gammal och somnade på ponnyn med nappen i munnen. Sedan dess har det varit hästar non stop för mig. Jag har alltid varit extremt envis och försökt hitta lösningar istället för att exempelvis sälja ponnyn när den blev för svår. Detta gjorde att jag inte red några större klasser på ponny men det lärde mig att vara lösningsorienterat och utbilda hästar.

2015 bestämde jag mig för att jag ville åka utomlands och träna med någon av de bästa. Jag kontaktade då Maikel van der Vleuten och fick möjligheten att åka dit med min storhäst Little Willie John över sommaren. Efter amatör touren i Falsterbo började resan neråt och äventyret började. På anläggningen tränade jag tillsammans med Maikel och jobbade som beridare av deras hästar. Under denna tid fick jag stor erfarenhet av att rida många olika hästar, jobba i ett system och management vilket jag tror är avgörande för att kunna jobba som elitryttare.

Jag kom hem full av inspiration och ny kunskap. Jag och min Little Willie John fortsatte att utvecklas uppåt i klasserna. Ett väldigt specifikt minne jag har är när vi red vår andra 140 cm någonsin, vi gick in och vann klassen vilket även gav oss en biljett till Falsterbo Ungdoms Grand Prix. Min dåvarande tränare sa då till mig:

”Detta är stort Nathalie. Denna vinsten kommer ha stor betydelse för din karriär och det är början på något väldigt stort.”

Vi red Falsterbo med fina resultat, en andra placering i kvalet och en sjunde planering i GP- klassen, vilket även var min och hästens 145cm debut. Efter framgångarna i Falsterbo blev vi uttagna till Europamästerskapen för juniorer på Millstreet Irland 2016. En fantastisk möjlighet som gav enormt mycket nya erfarenheter och rutin.

Efter denna intensiva framgångssaga var det dags att lägga fokus på att etablera sig på dessa nya höjder och på de andra hästarna i stallet. Under dessa år har jag även jobbat med hästar för kunder, både som tillridning av svåra hästar och tävling av hästar under perioder. Jag jobbade under en tid hos OS hästar som beridare och elev innan jag bestämde mig för att jobba på heltid med mitt eget företag, Little Equestrian. 

Från början startade jag LE för att bli återförsäljare av Friska Leders produkter. Jag fick möjligheten eftersom jag använt produkterna på mina egna hästar och var så extremt nöjd. Jag hittade sedan fler produkter och byggde sedan upp företaget som varumärke för mig som ryttare. När det kom till namnet funderade jag länge. Jag ville att namnet på företaget skulle vara personligt men ändå öppet för tolkning. Min bästa häst på den tiden som tog mig från lokal 1m till svårklasshoppning och som jag red Europamästerskapen på hette Little Willie John. Wille som han kallades kommer alltid att vara en mycket speciell häst för mig. Delvis startade han min karriär men han lärde mig också så extremt mycket. Vi fick uppleva så mycket tillsammans och jag visste då att jag alltid kommer vilja ha en del av honom med mig. Jag döpte det då till Little Equestrian. Lilla Wille med det största hjärtat. Det är vart mitt företag kommer ifrån. Vi började små men med ett stort hjärta och fightingspirit som ska driva företaget framåt.

Idag har jag erfarenhet från tävling upp t.o.m. 2* 145 Longines ranking klass och 3* 140cm Grand Prix. Jag har själv utbildat hästar till svår hoppning och har även rutin från att utbilda unghästar från 5 år och uppåt.