2020 sammanfattning

Detta året har varit väldigt speciellt på många sätt. Det är ju såklart ingen som missat det där lilla viruset Covid-19 som satte många käppar i hjulen. Utöver att 2020 har sett annorlunda ut från andra år i vardagen är det mycket annat som har hänt i mitt liv. 

Året började tyvärr med bortgången av min gamla häst Little Willie John. Wille som vi kallade honom för var min första storhäst som tog mig från lokal 1m till internationell 145cm. Han gav mig så otroligt många roliga minnen tillsammans och det största var ju Europamästerskapen på Irland. Wille satte fart på min karriär och lärde mig väldigt mycket. Han var inte alltid den roligaste att trimma men inne på tävlingsbanan fanns det inget annat option än att ta sig hela vägen in i mål. Han må ha varit liten men självförtroendet fanns där och hjärtat satt på precis det rätta stället. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom och jag saknar verkligen att ha honom i stallet. Han var otålig, envis och bufflig men han betydde väldigt mycket för mig. 

En av de sista tävlingarna jag red med Wille vilket var Baltica Tour i Polen.
Bild från min och Willes första internationella start som gjordes i Norge.
Visste du att jag döpte detta företaget efter Wille? Målet är att det ska vara precis som honom: envist, målmedvetet och med mycket hjärta.

I februari åkte Hubertus med blandade känslor från min sida. Det kändes tråkigt att avsluta vårt kapitel och Hubbe hade tagit upp en stor del av mitt hjärta. Han är en av de vänligaste och underbaraste hästar som stått i mitt stall. Samtidigt visste jag att han kunde inte få det bättre än att åka tillbaka till familjen Smith. Nu lever han livet med familjen som älskar honom mest (efter mig).

Bild från när vi tävlade i Polen.
Detta är en bild från min och Hubbes första start tillsammans i Wierden, Holland!

Ungefär en vecka senare kom Energy hem till mig. Ett luddigt litet yrväder som jag snabb undrade vad jag egentligen hade tagit mig an. Jag hade ingen aning då att det lilla stoet skulle slå sig rakt in i hjärtat på mig och blommade dessutom ut till en riktig liten stjärna. Jag sa i alla år att drömmen var en dag att ha en större version av Wille med mer ridbarhet och jag upplever att det är vad Energy är… Vilken lycklig slump att hon kom in i mitt liv några veckor efter att Wille försvann ur det. 

Under våren tränade vi hårt och försökte åka iväg på öppen bana med jämna mellanrum. Under sommaren när tävlingarna öppnade upp igen började en väldigt rolig period. Båda hästarna skötte sig fantastiskt varje start och Energy gjorde dessutom sin livsdebut på tävlingsbanan med högsta betyg. 

Inomhussäsongen kom och hästarna fortsatte utvecklas fint både i träning och på tävlingarna. Jag är otroligt stolt över hur duktiga hästarna har varit hela året. När tävlingarna blev inställda igen gjorde vi samma upplägg som på våren där vi försökte åka mycket på öppen bana för att träna på bortaplan. Nu har hästarna en lugnare period med helvila för Energy och aktiv vila för Lane. 

Utöver hästarna har en hel del annat kul hänt. Jag och min pojkvän flyttade ihop i Lund efter 3 år i långdistansförhållande. 

Jag tog examen från IHM business school med fina betyg vilket jag är väldigt stolt över. 

Jag har fått flera roliga möjligheter tack vare mitt jobb och fått träffa en massa inspirerande människor. 

Motor Village Ängelholm kom in som ny samarbetspartner i teamet vilket jag också är otroligt stolt och tacksam för. 

Utöver allt detta vill jag också lista saker och personer som jag är tacksam för att ha i mitt liv (inte nödvändigtvis i ordning):

  • Min familj 
  • Min sambo
  • Mina hästar
  • Stallet och människorna i det
  • Mina hästägare
  • Mina samarbetspartners
  • Mitt jobb
  • Att jag och de i min närhet är friska och mår bra
  • Att tävlingsarrangörerna kämpar för att kunna anordna tävlingar och gör det på ett så bra sätt
  • Mitt team jag har runt mig och mina hästar och som jobbar med mig för att skapa de bästa förutsättningarna för mina hästar och deras välmående
Lilla mamma som alltid ställer upp och finns där <3
Jag älskar verkligen mitt jobb och är så otroligt tacksam över att få vara en del av Friska Leder.
Snyggaste bilen tack vare Motor Village Ängelholm.
Tacksam över att kunna ha min drömhäst i stallet.
Tacksam för att detta lilla popcorn kom in i mitt liv.

Jag vill verkligen tacka alla som stöttar och finns där på olika sätt. Alla kommer inte med på bild och alla kanske inte har nämnts men jag är verkligen så tacksam för er. Jag hoppas ni alla får ett fint nyår så ses vi 2021 med ännu mer styrka och nya mål!

Varukorg