OM LITTLE EQUESTRIAN

Little Equestrian startade med en väldigt liten häst som hade det största hjärtat. Under åren har företaget vuxit till något jag är väldigt stolt över och jobbar stenhårt för att hela tiden utveckla. Utöver delen där jag utbildar och tävlar hästar säljer jag även noggrant utvalda produkter av högsta kvalitet. Jag håller i mycket uppskattade föreläsningar som kan vara i något av redan förberedda områden men som även kan anpassas enligt förfrågan. 

Mitt namn är Nathalie Bozic och jag är född 1998 i Lerum. Jag har erfarenhet av att rida och utbilda hästar från 4 år och uppåt och har rutin upp till 145 cm i 2* internationella klasser. 

Mellan 2018 och 2020 studerade jag till Key Account Manager Digital Solutions B2B på IHM Business School i Malmö. I den utbildningen ingick kunskaper inom Projektledning, Key Account Management, Business Management och mycket mer. Jag är säker på att utbildningen kommer att vara till nytta för mig i min verksamhet.

Idag är jag stationerad i Skåne på familjen Perssons gård och tränar för Anna & Ronny Persson.  

Jag har ridit sen jag var två år gammal och somnade på ponnyn med nappen i munnen. Sedan dess har det varit hästar non-stop för mig. Jag har alltid varit extremt envis och försökt hitta lösningar istället för att sälja ponnyn när den blev för svår. Detta gjorde att jag inte red några större klasser på ponny men det lärde mig att vara lösningsorienterad och att utbilda hästar.

2015 bestämde jag mig för att jag ville åka utomlands och träna med
någon av de bästa. Jag kontaktade då Maikel van der Vleuten och fick
möjligheten att åka dit över sommaren med min storhäst Little Willie John. Efter att ha tävlat amatörtouren i Falsterbo gick resan mot Holland och äventyret började. På anläggningen tränade jag tillsammans med Maikel och jobbade som beridare av deras hästar. Under denna tid fick jag stor erfarenhet av att rida många olika hästar, jobba i ett system och management vilket jag tror är avgörande för att kunna jobba som
elitryttare.

Jag kom hem full av inspiration och ny kunskap. Jag och min Little Willie John fortsatte att utvecklas uppåt i klasserna. Ett väldigt specifikt minne jag har är när vi red vår andra 140 cm någonsin, vi gick in och vann klassen vilket även gav oss en biljett till Falsterbo Ungdoms Grand Prix. Min dåvarande tränare sa då till mig:

”Detta är stort Nathalie. Denna vinsten kommer ha stor betydelse för din karriär och det är början på något väldigt stort.”

Vi red Falsterbo med fina resultat, en andra placering i kvalet och en sjunde placering i GP- klassen. Den klassen var för övrigt min och hästens 145cm debut.

Efter framgångarna i Falsterbo blev vi uttagna till Europamästerskapen för juniorer på Millstreet, Irland 2016. En fantastisk möjlighet som gav enormt mycket nya erfarenheter och rutin. Efter denna intensiva framgångssaga var det dags att lägga fokus på att etablera sig på de nya höjderna och på de andra hästarna i stallet.

Under åren har jag även jobbat med hästar på kunduppdrag, både med tillridning av svåra hästar och tävling på uppdragsgivares hästar. Jag jobbade under en tid som beridare och elev hos OS hästar innan jag bestämde mig för att jobba på heltid med mitt eget företag, Little Equestrian Sweden HB. 

Little Equestrian startades från början för att jag skulle bli återförsäljare av de veterinärframforskade produkterna från Friska Leder. Jag fick möjligheten att bli återförsäljare eftersom jag använt produkterna på mina egna hästar och var så extremt nöjd.

Efterhand hittade jag fler produkter och byggde successivt upp företaget som varumärke för mig som ryttare och för de produkter jag verkligen tror på. När det kom till namnval funderade jag länge. Jag ville att namnet på företaget skulle vara personligt men ändå öppet för tolkning. Min bästa häst på den tiden, han som tog mig från lokal 1m till svårklasshoppning och som jag sedan red Europamästerskapen på, hette Little Willie John. Wille, som han kallades, kommer alltid att vara en mycket speciell häst för mig. Delvis startade han min karriär men han lärde mig också så extremt mycket. Vi fick uppleva så mycket tillsammans och jag visste då att jag alltid kommer vilja ha en del av honom med mig. Jag döpte företaget till Little Equestrian.

Lille Wille, hästen med det största hjärtat. Han var grunden till min karriär och det blev naturligt att mitt företag skulle namnges efter honom. Hans livsinställning och fightingspirit skall driva mig och mitt företag framåt.

Idag har jag erfarenhet från tävling upp t.o.m. 2* 145 Longines ranking klass och 3* 140cm Grand Prix. Jag har själv utbildat hästar till svår hoppning och har även rutin från att utbilda unghästar från 4 års ålder och uppåt.

Varukorg