Friska Leder

Friska Leder hjälper mig att jobba rätt med långsiktig hållbarhet. De tillhandahåller ledpreparat med högmolekylär hyaluronsyra som förebygger ledinflammation och artros hos häst, hund och människa.

Hyaluronsyra är ett naturligt förekommande ämne i kroppen som via Friska Leders produkter ges oralt och då via blodet når ut till alla leder. Genom att ge hyaluronsyra oralt har jag goda förutsättningar att förebygga ledproblem och ledinflammation hos mina och mina hästägares hästar.

I ett nära samarabete och som profilryttare för dem jobbar vi gemensamt med långsiktig hållbarhet och optimal ledhälsa. Alla mina hästar äter deras ledpreparat, speciellt utvalda till respektive individ.

Ledinflammation
Om en ledinflammation får fortlöpa över tid bryts ledvätskan ner vilket gör att leden blir stum och ledbrosket inte kan svikta lika bra. Ledvätskan finns mellan bendelarna för att smörja och stötdämpa lederna. Vid reducerad ledvätska finns det risk för att små frakturer uppstår i benet. I förlängningen riskerar du att allt brosket skavs bort och då har du stora problem. Enkelt sagt brukar problemet beskrivas som att brosket bryts ner snabbare än det byggs upp.

Hyaluronsyra
Hyaluronsyran  bidrar till att leden återfår sin naturliga rörlighet, smörjer leden och agerar stötdämpande. Det är dessutom bevisat att hyaluronsyra har en inflammationshämmande effekt och att den hjälper till med transport av näringsämnen till och slaggprodukter från leden. Glukosaminsulfat och kondroitinsulfat stimulerar uppbyggnaden av brosket. 

vilken produkt skall jag välja?

Läs mer på: www.friskaleder.com

CHONDROGEN 100PRO
Chondrogen 100pro rekommenderas som ledtillskott i förebyggande syfte till alla hästar från det att de börjar prestera. Produkten är en perfekt basprodukt då den utöver högmolekulär hyaluronsyra även innehåller Glukosaminsulfat, Kondroitinsulfat och Mangan. Alla dessa komponenter är viktiga näringsämnen för lederna. Från och med juli 2020 är den dessutom helt karensfri.
KARENSFRI
CONQUER 200PRO
Conquer 200pro innehåller ren högmolekulär hyaluronsyra. Den rekommenderas som dagligt tillskott för att fylla på nivåerna av ledvätska hos hästar i arbete och därigenom förebygga ledskador. Conquer är ett ledtillskott som passar att ges både ensam och i kombination med Chondrogen 100pro.Produkten är karensfri och ett kvalitativt ledtillskott för optimal ledhälsa.
KARENSFRI
CONQUEST
Conquest är framtagen för att ges som en kur till den halta hästen eller till hästar som är i intensiv tränings- eller tävlingsperiod. Produkten finns i två styrkor. Conquest Start Up är en pasta som doseras rakt in i munnen eller i fodret. Den innehåller extra hög dos av Hyaluronsyra & Boswellia Serrata. Conquest Follow Up har samma mixtur men i något lägre koncentration (flytande vätska som ges direkt i fodret). En kur varar i ca 2 månader och är helt karensfri.
KARENSFRI
Varukorg