Fräscha hästar

Hej igen!

Jag hoppas ni har det bra allihopa vart ni än befinner er. I veckan har jag trimmat på och även kommit igång med lite hoppning. I tisdags hopptränade vi och jobbade då mest med att komma igång lite lätt och hitta rytmen över små hinder. Båda hästarna var mer än taggade! Energy hade benen överallt och Lane var så laddad att hon knappt visste vart hon skulle göra av all energi. De var båda fina dock och kändes väldigt bra. Under helgen hjälpte mamma mig att hoppa lite igen, nu mer snäppet större för att känna på dem inför tävlingen nästa helg. Jag rullade över två oxar och ett räcke, inget komplicerat utan bara på långa distanser och ur sväng. Jag ville mest känna att vi hittade tävlingsgaloppen och kunde rida i den rytmen. Lane var fantastiskt fin och hoppade några hinder i följd på 120cm – 130cm! Kändes lekande enkelt, ser så mycket framemot tävlingarna 2021 med henne.

Bästa Edla testade sin nya kamera lite medan vi hoppade Lane!

Energy var igen tokpigg och lite all over the place. Hon lugnande sig dock efter ett tag och kändes riktigt fin. När vi började hoppa fram var benen lite överallt men jag försökte bara fokusera på att fortsätta rida framåt i rytmen och inte påverkas av hennes yvighet. Efter några språng lugnande hon sig lite och började fokusera fint igen. Känslan hon ger när hon spänner av och lägger energin på rätt saker är så häftig! Hon har så mycket power i kroppen och nu jobbar vi bara på att använda den powern där den ska. Känns dock som ett väldigt spännande år med henne också, även om det är med skräckblandad förtjusning som vi gör första starten 2021 nästa helg i Lund.

Vi filmade tyvärr inte så mycket men för att se några språng kan ni gå in på min instagram @littleequestrianhb !

I övrigt var det bara så mysigt att få träna och hoppa hästarna ihop med mamma igen. Vi är ett sådant team efter alla år ihop på tävlingarna och nu när vi bor längre ifrån varann ses vi med hästarna nästan bara på tävling. När vi bodde på gård och hade hästarna hemma brukade mamma vara med nästan jämt. Jag kunde ibland ringa in till henne och be henne titta ut när hästarna kändes extra fina eller också ringa och be om hjälp när vi körde fast. Vi har samma tänk och samma system så det var skönt att jobba ihop oss lite på hemmaplan igen. Summan av förra veckan är att hästarna känns fantastiskt fräscha och fina så nu är vi superladdade på att göra 2021 till ett grymt år!

<3
Varukorg