Inga fler tävlingar 2020

Kanske… Jag lever ännu på hoppet och vill tro att de kommer öppna upp igen efter den 17 november. Själv är väldigt ledsen och besviken faktiskt. Jag har full förståelse till att beslutet har tagits och kritiserar inte det, men jag var så sjukt taggad på de sista tävlingarna som vi hade kvar. Hästarna känns som att de är i en väldigt fin form och det kändes som att de utvecklades så fint på tävling. 

Tur i oturen är väl att det inte var så många tävlingar kvar för året. Jag hade som plan att rida tre tävlingar till vilket självklart hade varit väldigt värdefullt för unghästarna. Jag tänker dock försöka hålla humöret upp och inte låta detta dra ner motivationen. Vi kommer träna på, jag ska försöka åka iväg och hoppa bana någon annanstans för hästarnas rutins skull. Vi kommer sedan vara mer än redo inför tävlingarna när de börjar igen! 

Fin bild på Energy från en av sommarens tävlingar
Lane på en av bortaträningarna i våras innan tävlingarna hade öppnat igen

Hästarna kommer att få jobba på ett tag till, sedan kommer Energy få en månad hel vila och jag ska försöka ge Lane 2-3 veckors hel vila. Problemet med den donnan är att hon blir knäpp när hon har överskottsenergi och är väldigt svår att ha i vila. Utöver att springa och bocka i hagen som en tok hela tiden studsar hon även vändor i boxen. Jag är lite rädd för att hon ska skada sig när hon står rakt upp på bakbenen i boxen och måste därför aktivera henne på något sätt även när hon vilar. Det kommer bli en blandning av helt kravlös ridning, longering, promenader och andra övningar som aktiverar hjärnan på henne med låter kroppen vila. Detta är ett ämne jag pratar om i vissa av mina föreläsningar, vila och aktiv vila. Alla hästar behöver vila men vissa har svårt att klara av det. Då gäller det att hitta sätt som de aktiveras på utan att påfresta kroppen. Vad jag brukar välja beror lite på vad det är för typ av häst, ålder och varför den vilar. Jag kan ge två veckors aktiv vila under sommaren tillexempel där jag bara rider ut i skogen eller promenerar hästen. Detta för att den ska hållas igång men få vila kroppen. Jag ger även flera veckors hel vila där jag bara borstar och tar hand om hästen men inte sitter på den alls. Om ni är intresserade av detta ämne kan jag antingen ta upp det här mer utförligt eller så kan er ridklubb boka in mig för en föreläsning. Jag har färdiga föreläsningar förberedda men kan även anpassa dem eller föreläsa om önskat ämne. Skulle ni vara intresserade av att jag kommer ut och föreläser så är det bara att kontakta mig antingen via mail: nathalie@littleequestrian.se eller telefon: 0761602076 .

Ha en fortsatt fin torsdag så hörs vi nästa gång!

/Nathalie

Varukorg