Jobb, tävling och flytt

Välkommen tillbaka till min blogg, jag hoppas att allt är bra med dig. Den senaste veckan har varit fullpackad med jobb, tävling, besök och flytt. Det är inte jag som har flyttat utan min bror och hans sambo har köpt hus. Vi har då hjälp dem att bära in de första grejerna och jag måste säga att deras hus är så fint! Det kommer bli hur bra som helst.

Jag hade tävling på schemat både lördag och söndag i Lillhagen med båda hästarna. På lördagen hoppade Energy en 110cm och Lane en 115cm. Det var high Life på framridningen kan jag ju lugnt säga, båda hästarna var aningens pigga och busiga. Intressant att se hur de påverkades olika av detta inne på banan. Solen sken, det var lite kyligt men helst vindstilla så där inföll ett och annat bocksprång. När Energy då kom in på banan var hon väldigt uppblåst och spänd vilket resulterade i lite spänd runda. Hon hoppade väldigt fint men eftersom hon spände ut sig så mycket blev det svårt att få till den där avspända mjuka rundan jag hade önskat. Jätte nöjd med henne ändå, framförallt då något small högt i ridhuset mitt i rundan vilket hon inte brydde sig alls om. Duktig bebishäst som dessutom hoppade felfritt.

Lane var ju också något laddad men hon blev istället bara pigg och på under ritten. Under framridningen kunde jag knappt gå ner i skritt då hon höll på att skutta ur skinnet av överladdning. Nej mina hästar vilade inte dagen innan tävlingen, jag ser det dock som ett gott tecken på att de mår bra och känner sig fräscha i kroppen. I 115cm var Lane nästan lite väl på, hoppade väldigt fint men hade lite svårt att vänta. Superhärlig inställning dock och hon hoppade också felfritt.

På söndagen hoppade Lane en 120cm också och jag säger bara WOW. Det finns en sån enorm kapacitet i denna hästen. Hon var betydligt lugnare på söndagen vilket gjorde att jag kunde komma till ridning bättre. Då kunde hon också ta sig mer tid för varje språng och då levererar hon lyra efter lyra. Hon ger en så väldigt häftig känsla och jobbet vi har lagt hela detta året kommer verkligen fram nu. Jag har tagit det extremt lugnt med Lane för att stärka hennes långa rygg så hon orkar hoppa igenom hela kroppen och det märkt verkligen nu.

My lovely
Energy hoppade fint i sin klass

Jag och Johan hade besök i helgen av Johans pappa som hälsade på. Kände mig lite som en dålig värdinna då jag knappt var hemma men jag tror att de klarade sig bra ändå. Utöver tävling, flytt och besök har veckan varit full av jobb, jobb och ännu mer jobb. Har man världens bästa jobb dock så känns det inte speciellt jobbigt. Det är mycket spännande planering framåt tillsammans med Friska Leder som snart kommer ut. Jag var även i tisdags hos OS hästar och gjorde lite jobb med familjen Smiths. Älskar att åka ut och träffa den familjen, så härliga människor med så mycket kunskap om sporten. Visste ni att jag jobbade och var elev hos Smiths under en tid 2017? Fantastiskt lärorikt och otroligt rolig tid. Utöver att träffa familjen så är det allra bästa kanske att få träffa finaste Hubbe igen. Hubertus som jag tävlade i många år reds tidigare av Olof Smith och rids idag av hans son Otto. Jag ser det därför som en bonus att få hälsa på Hubbe när jag åker ut till Smiths. Så jag säger det igen, jag älskar mitt jobb.

I helgen vankas tävling igen och lite annat kul. Hoppas ni får en fin helg och vecka så hörs vi nästa gång!

/Nathalie

Varukorg