SM, träning och inspiration

Nej jag varken tävlade eller befann mig på SM i Grevagården. Jag har dock följt tävlingarna via både equipe och equisport. Först och främst måste jag säga att tävlingarna såg väldigt väl arrangerade ut vilket verkligen är en hyllning till arrangören. Jag vill även säga ett stort grattis till alla medaljörer och övriga ryttare till fina ritter! Det dröjer några år till innan mina tjejer är redo för att ta sig ann så stora uppgifter men man blir så extremt inspirerad. En dag ska vi också vara med och slåss om medaljer i mästerskap. 

Lane på Grevagården förra året
Hon är ju något extra

Utöver att följa SM och det vardagliga har jag även hållit i träningar lördag och söndag för duktiga Izabell. Vi jobbade mycket med grunderna och långa anridningar där målet var att kunna rida i en aktiv galopp men med samma rytm hela vägen. Jag tyckte att både Izabell och ponnyn skötte sig super och det var väldigt roligt att få träna dem. Precis som att se fantastiskt duktiga ryttare på SM är det också inspirerande att se unga ambitiösa talanger som jobbar stenhårt för att utvecklas. 

Jag kör igång veckan nu med en massa motivation. På fredag åker jag med båda tjejerna till Ängelholms ridklubb och hoppar på deras öppen bana. Planen är att göra samma upplägg som på tävling, rida fram, hoppa fram och sedan gå direkt på banan. Skönt med öppen bana dock är ju att man kan ta om en linje om det inte känns 100% eller vill göra om en sväng. Målet är precis som på tävling, ge hästarna en bra erfarenhet genom att rida rytmiska avspända rundor. Jag behåller mina anmälningar på de tävlingar som var planerade efter den 17 november i hopp om att de kanske kommer att genomföras ändå. Det är så otroligt tacksamt att klubbarna arrangerar öppen bana så att vi ändå kan komma ut och träna på tävlingsbanor. Tack för att ni anstränger er för att göra situationen så lätt som möjlig för oss alla. 

Ha en fortsatt fin måndag, make the best of it!

Man kan lugnt säga att jag saknar meetinglivet… Förhoppningsvis är vi där snart igen
Varukorg