Styrka på veckan och banhoppning till helgen

Är ni lika trötta på Covid-19 som jag är? Inga fler tävlingar i år och ännu striktare regler kring att träffa familjen. Finns dock inget att göra åt det så jag tänker inte gnälla mer (här på bloggen iallafall) och ska försöka göra det bästa av situationen. På träningen i tisdags var det styrka för hästarna och positionen för oss ryttare i fokus. Mycket travhoppning, bom före-och efter hinder plus en fem och halva. Vi ska iväg och hoppa bana på lördag och valde därför att göra ett mer styrkepass på tisdagen. 

Har inte så många fina bilder nu när man rider så mycket inne och vädret är tråkigt.
Ni får därför en tb bild från förra hösten när vi hade en liten fotografering i stallet.
Bästa stallkompisen Edla tog bilderna, gå in och följ hennes instagram: @edlislindberg

Lane kändes fantastiskt fin, hoppade verkligen genom kroppen och tog för sig fint. Hon har alltid haft väldigt svårt för bommar på marken så det var en liten seger att hon fortsatte driva genom hel serien med bommar och hinder. Något jag själv tycker är väldigt svårt är timingen i travhoppningen. Jag tycker det är lätt att bli lite före i språnget och när jag försöker vänta in språnget mer kommer jag lätt nästan lite efter. Tycker ni också att travhoppning kan vara svårt?

Energy var också jätteduktig. Hon blir lite ivrig ibland när hon ska travhoppa med bom före hindret men löser det fint ändå. 

Jag för några dagar sedan ett rakt läderbett med fasta ringar på Energy och än så länge tycker jag att hon känns jättefin på det. Jag har tidigare ridit på ett helt vanligt tredelat Sprengerbett som hon varit helt okej på men där hon släpper kontakten ibland och biter sig fast ibland. Jag har kollat hennes tänder och hon har inga problem med dem eller i övrigt i munnen. När jag red på det första gången upplevde jag att hon vågade ta mer stöd på bettet och gav lite mer jämnt sug till bettet. Jag upplevde dock att hon fortfarande drog fram näsan ibland och bet sig fast lite i det. En tanke slog mig då att om jag tog bort snokrämmen kanske hon inte skulle känna sig lika instängd längre. Så jag tog av den och direkt när hon började dra fram näsan och märkte att inget tog emot släppte hon efter! Så trevlig effekt av både bettet och att ta bort snokrämmen. Jag var medveten om att hon eventuellt skulle få mer utrymme att gapa och bli stark men jag fick som sagt en positiv känsla istället. Hon var även fin när jag hoppade med denna kombinationen i tisdags. Eftersom hon är lite speciell med sin mun så kommer jag fortsätta med detta eftersom hon verkar trivas. Jag kommer även variera lite med andra bett men om hon känns fortsatt lika fin på detta så kommer det bli det bett jag rider henne mest på. Energy kommer alltid vara lite yvig men med ett bett hon vågar lägga stöd på kommer ridningen bli lite enklare. 

Mitt lilla yrväder i sin nya konstellation

Varukorg