Tävling x 2

Jag frågade er på instagram om ni ville ha en längre beskrivning av känslan och starterna från förra helgens tävling. Det ville ni vilket är jättekul! Det var sedan lite 50-50 om jag skulle ta det på instagram eller här på bloggen så jag valde bloggen. Efter det har jag dock haft väldigt mycket jobb vilket har gjort att jag helt enkelt inte hunnit med att skriva… Ber om ursäkt för det, men ni får istället utläggningen från båda helgerna i ett inlägg här.

Fjälkestad

Först tävlade vi i Fjälkestad för ungefär en vecka sedan. Det var första tävlingen på gräs vilket alltid är lite spännande. Jag har sett film på när Lane har tävlat på gräs innan jag köpte henne så hon har ju gjort det innan. I övrigt rider jag nästan varje dag på gräsfältet nu så hästarna är ganska vana vilket gjorde att jag kände mig lugn i den frågan. Vi har även hopptränat på fältet vilket har gått jättebra. De fick båda börja med en liten 110cm mest för att se lite hur de reagerade på underlaget. Båda hoppade väldigt fint, Energy nollade och med Lane tog jag ett felbeslut vilket ledde till fler fel än känslan förtjänande. Jag kommer prata mer om Lane längre ner men det var inget jag bekymrade mig över, jag var mest irriterad på mig själv.

Flickorna gick sedan in och hoppade båda två felfritt i 120cm. Med Lane gick jag själv verkligen in för att inte tabba mig och jäklar i det sätta ridningen. Det resulterade i fantastisk hoppning och som sagt en nolla vilket var väldigt kul!.

Henriksdal

På lördagen hoppade både Lane och Energy en 120cm. Energy satte ännu en nolla och en brunstig Lane tjurade till vid hinder nummer tre men hoppade sedan som en klocka. På söndagen gick Lane en 115cm där hon hoppade väldigt fint och gjorde en felfri runda. Energy gick in och debuterade 125cm med bravur då hon nollade ännu en gång. Jag upplevde att banan var lite större och mer teknisk. Oxrarna kom kort ur sväng och det märktes att vi hade steppat upp ett steg. Samtidigt kändes det plätt lätt. Fina lilla Energy bara fortsätter gå från klarhet till klarhet och utvecklas så fint! Jag är så otroligt stolt över henne.

Jag känner en sådan enorm skillnad i min ridning det senaste. Delvis har jag börjat styrketräna vilket jag känner av jättetydligt i ridningen. Sedan har Olofs hjälp också gjort jättemycket vilket jag är väldigt tacksam för. Med Lane håller jag fortfarande på att hitta knapparna till hundra procent. Mina hästar är så extremt olika då Energy är väldigt okomplicerad, tar livet med en klackspark och bara kör på oavsett vad. Vi kan komma tokigt eller till och med krascha och hon skulle bara köra vidare. Lane är mycket känsligare och kräver mycket mer av mig som ryttare. Belöningen är magisk hoppning och jag känner att jag är väldigt nära att hitta den exakta ridningen hon behöver. Därför bryr jag mig just nu inte om resultatet över huvudtaget. Jag vet att det inte är hinderna, höjden eller det tekniska i banorna som är problemet. Jag måste bara lära mig exakt hur jag ska rida denna drömhäst. Hon må vara hård vid små missar men hon ger mig en sådan otrolig känsla när jag gör rätt. Detta gör att jag är så sjukt motiverad med henne just nu. Man kan tycka att hennes resultat är ojämna och jämfört med Energy just nu svajar hon ju mer. Men jag vet att vi är så nära och det kommer att bli så bra. Jag är så tacksam för mina fina hästar och allt de ger mig. Nu får de en tävlingsfri helg innan vi laddar upp inför Stensäter!

Stort leende efter Energys 125 debut
Som sagt, drömhäst!
Välförtjänt

Varukorg