Ursäkta frånvaron

Jag får ju börja med att be om ursäkt för tystnaden här på bloggen. Helt härligt så har det inte funnits mycket tid över, jag har jobbat som en tok de senaste veckorna och då har bloggen tyvärr kommit i sista hand. Vad har hänt de senaste veckorna då utöver en massa jobb? Jag har varit på öppenbana ett gäng gånger. Vi la upp det så att vi har inte hopptränat nästan alls hemma utan bara på bortaplan. Detta för att inte slita på hästarna men kunna åka iväg mycket och träna på att hoppa i andra ridhus nu när det inte är några tävlingar. Tjejerna sköter sig super och utvecklas fint för varje gång. Även om det inte är samma sak som att få tävla så är det otroligt nyttigt för framförallt unghästarna. Det är jätteskönt att kunna ta om linjer om det behövs eller jobba lite extra på något klurigt i banan. För Energy har det varit väldigt bra träning att få hoppa hemifrån mycket då hon blir lite exalterad när vi åker iväg.

Jag har även passat på att vetchecka, kolla tänderna och köra equiterapeuten på båda hästarna. Allt gick väldigt bra och där fanns inga anmärkningar på något område vilket var otroligt skönt. Fick mycket beröm för att de är fina i kropparna och att det syns att dem mår bra. Jag fick bara instruktioner att fortsätta som jag gör så det var härligt att höra!

Energy börjar faktiskt bli ganska maffig
Får nästan nypa mig i armen, är dessa fina hästarna verkligen mina?

Nu runt jul kommer hästarna få ta det lite lugnare. Energy ska få ca en månad vila och Lane ska få två lugna veckor med så mycket vila som möjligt. Lane har väldigt svårt för att vila då hon blir lite hispig av överskotts energin. Även om jag tar bort allt foder med någon form av energi i så blir hon ändå lite smått knäpp av att inte aktiveras. Så jag kommer jogga henne varannan- var tredje dag, logera, tömköra och promenera. Helt enkelt aktivera henne utan att anstränga kroppen. Båda är i väldigt fin form så på ett sätt vill jag bara fortsätta jobba dem och samtidigt känns det bra att avsluta nu när de är så fina.

Får se om jag överlever när det är dags att sätta igång lilla E efter julvilan

Varukorg