Utomhussäsongen 2020-it’s a wrap

Då har vi ridit den sista tävlingen utomhus för i år och det är med lite blandade känslor vi går in. Jag skulle inte säga att jag föredrar att rida varken ute eller inne, de har båda sina för- och nackdelar. Jag tycker att hästarna många gånger känns så glada när de tävlar ute med större banor och fin natur runt om. Vissa hästar kan dock finna ett lugn i att bli inramade av väggarna och inte distraheras av allt som händer runt om. Jag har tävlat Lane inomhus och hon är inte speciellt annorlunda från ute vilket är väldigt skönt. Hon går in och gör sin grej precis lika bra som alltid. Energy däremot har jag bara tränat inne och det var när hon precis kom till mig. Det ska bli spännande att se om hon beter sig annorlunda på något sätt men min gissning är att hon kommer gå in och köra järnet.  

Det är ju alltid skönt med inomhustävlingar när det regnar och är dåligt väder. Det negativa är att inomhussäsong innebär att det lär bli sämre väder allt oftare. Samtidigt ska inte det dra ner mitt humör, så länge säsongen kan fortsätta och jag kan göra en av de roligaste sakerna jag vet så är jag glad. Jag hoppas verkligen att det kommer fungera att hålla inomhustävlingar trots Corona- situationen.  

Jag kommer att mjukstarta inomhussäsongen med lite lägre klasser. Eftersom hästarna kan reagera på att komma in och det nästan alltid tar en start eller två för ryttarna att hitta galoppen inomhus anser jag att det är bättre att starta med lite lägre klasser. Blir något knas på vägen så behöver inte hinderna vara en svårighet också. Eftersom utomhussäsongen nu är slut kommer vi börja hoppträna inne för att börja förbereda oss.  

För att summera utomhussäsongen 2020 så tycker jag att den har varit väldigt bra. Tävlingsarrangörerna har gjort ett jättefint jobb och jag är extremt tacksam för hur flitiga de har varit med att hålla i tävlingar nästan varje helg. Eftersom det har varit en begränsning i hur många som får följa med till tävlingsplatsen har Equisport och Clipmyhorse varit guld. Mina hästar har gjort en jättefin säsong och jag är så stolt över utvecklingen de båda har gjort. Energy har gått från att göra första starten i livet till 115cm debut hur fint som helst och sitt första tredagars meeting med fina rundor. Lane har blivit mycket starkare och vi blir bara mer sammansvettasade för varje start. Älskar mina fina tjejer och ser framemot resten av året med dem. Regn, blåst och lera spelar ingen roll när man har världens finaste hästar som väntar på en varje dag.

Energy i Stensäter
Lane 8 i Stensäter

Hur känner ni inför inomhussäsongen? Föredrar ni att rida inne eller ute?  

Ha en fortsatt fin dag så hörs vi nästa gång! 

Varukorg