WOW – känslan

Den 15 juli 2019 satt jag på Lane för första gången. Jag kommer än idag ihåg känslan hon gav mig redan då. Vi spenderade två dagar i Tyskland och provred en massa hästar, tror det var runt 15 st. Jag tittade på hästar från 5 till 8 år men var framförallt ute efter en unghäst. Innan Lane hade jag suttit på flera fina hästar som dock alla hade ett ”men”.

”Den var fin men alldeles för stor och stark för mig.”

”Valacken var trevlig men gav ingen wow- känsla.”

Osv osv… När jag letade häst då fanns där ingen stress. Jag hade bestämt mig för att verkligen ta mig tiden att hitta hästen som passade mig och gav mig pirr i magen. Det var på dag 1 som vi anlände till en gigantisk anläggning som var väldigt fin och välskött. Stora fält där unga hästar galopperade och stall med flera meter högt i tak. Tanken var att jag skulle provrida två 5- åringar på detta stället. De var båda två trevliga och hade fin potential men ingen av dem var vad jag letade efter. När jag satt på häst nummer två nämnde Annika som var med mig och förmedlade hästarna en annan 5- åring hon hade hört mycket gott om. Jag hörde inte detta när jag red men plötsligt kom ett nätt brunt sto ut med långa ben och ett vackert huvud. Eftersom några av beridarna trimmade samtidigt som jag provred kopplade jag inte att den vackra hästen var för mig att rida. Jag kunde dock inte slita blicken från henne när tjejen började värma upp. Stoet hade stora mjuka rörelser och en fin rytm. När jag hoppat av hästen jag suttit på red tjejen fram till mig och hoppade av. Annika förklarade då att jag även kunde prova stoet när vi ändå var där och jag tvekade inte en sekund.

Ni har säkert hört talas om hur vissa sätter sig på en häst och det bara klickar? Ni har kanske även varit med om det? Jag har provridit och köpt en del hästar i mina dar. Jag har blivit förälskad i vissa av de hästarna innan jag ens suttit på dem och jag har passat jätte bra med de flesta av dem. Det var dock något extra när jag satte mig på Lane första gången. Allt bara stämde och kändes enkelt. Vi kom perfekt på varje hinder, Lane spände direkt av med mig i sadeln och jag kände mig så otroligt trygg. Känslan hon sedan gav i både ridningen och hoppningen var bara WOW. Hennes språng var mjuka men ändå explosiva. Hon var noggrann,modig, försiktig, scoopie ja allt. Vi lämnade sedan anläggningen och provred fler hästar samma eftermiddag och dagen efter. Dock kunde varken jag eller de andra som var med mig släppa tankarna på Lane. Alla hästar jämfördes med henne och ingen av dem kunde nå upp till hennes nivå. På vägen hem körde vi faktiskt inom anläggningen Lane stod på igen bara för att få hälsa på henne och ja jag var kär.

Lane från provridningen
När vi åkte tillbaka och tittade på henne på vägen hem igen
Andra provningen blev lagom svettig i 30 graders värme! Kändes dock som att Lane tyckte om mig lika mycket som jag tyckte om henne <3

Lite mindre än två veckor senare var jag tillbaka och provred Lane igen med en ännu bättre känsla. Jag älskade hur hon tog sig ann uppgifterna och ju svårare det blev desto bättre blev hon. Vi besiktigade henne samma dag vilket var extremt nervöst. Lane dansade genom besiktningen som en dröm utan anmärkningar och drömhästen var nu min. När jag säger drömhästen så menar jag verkligen det, hon är den häst jag alltid drömt om att få äga.

Varje dag känner jag en sådan enorm tacksamhet över att få ha Lane i mitt stall. Visst hon har en räv eller två bakom örat, en del humör och är en riktig diva men vet ni vad? Det är också vad som gör henne så bra. Självförtroendet hon har och ger gör att inget känns svårt. Jag vet dessutom att hon kommer alltid fightas med mig inne på banan. Som jag beskrev innan älskar hon dessutom utmaningar. Ju större hinderna blir och ju svårare banan är desto bättre blir hon.

Jag vill tacka mina hästägare som har hjälpt mig att göra detta möjligt. Utan er hade jag aldrig kunnat köpa Lane. Jag ser väldigt mycket framemot framtiden med denna stjärna till häst.

Varukorg